fredag 29. juni 2012

Vesker og mapper

Abyquilt har utfordret sine bloglesere til å vise sine vesker og mapper, oppbevaringsting.
Jeg har jo ikke så mange vesker, tenkte jeg..... Men jeg har visst noen, jeg også!
Det kommer stadig nye og spennende veskemønstre, og det er selvsagt viktig å ha ei veske til hver farge på klærne, og til en hver situasjon.
Disse hører for øyeblikket til favorittene, den blå et typisk sommerveske, den andre litt til fint.
Dette er den første veska jeg sydde, det blir 10 år siden i september -12. Den er veldig slitt i hjørnene og på hanka, men den blir ikke kasta.Jeg hadde ikke maskin som kunne brukes til frihåndsquilting, men fikk prøve en maskin som kunne! Da var jeg solgt, og fikk raskt kjøpt meg en som kunne!
Selskapsvesker i forskjellige utforminger. Den orange- rustrøde har jeg nok aldri brukt.....
Ei lita kurv laget av rester etter en "hat-utfordring" i Sølvtråden lappelag for noen år siden. Kjekk til min julehjerteproduksjon, som foregår hele året.
Håndarbeidsnett bak, klemmepung til leppestiften ++foran, grå pompadur og to rødaktige sminkepunger til høyre laget på Andrékurs, samt sminkepung som jeg fikk i gevinst på give away i vinter. Sminke bruker jeg lite av, så mappene brukes mer til håndarbeider eller til å samle småting fra bunnen av veska i.
Denne toalettmappa laget jeg lenge før jeg hadde hørt om vatt og skjærekniv, så her er det skråbånd til lukkekanter, og de slites veldig fort! Stoffene er fra klær jeg sydde for 37 og 28 år siden.... Nå har glidelåsen gått i stykker, men kaster jeg mappa? Nei, den skal repareres og være med på mange flere turer!
Klemmepung laget av tre "båtformer" - kjekk til tråd.
I hyllene på syrommet er det forskjellig til oppbevaring. Flere klemmepunger, pennal, bl.a. det sennepsgule i bakgrunnen: Eldstesønnen var med da jeg kjøpte symaskin for snart 10 år siden, og han fulgte godt med da maskinens finesser ble forklart. Vel hjemme ville han prøve maskinen, og fikk et ukurant stoff. Men så ble det så fint med alle de svarte sømmene, så det ble et pennal til sakser og annet på sytur.
To sybokser, som jeg ikke har hjerte til å bruke, de er jo så fiiiine der de står i hylla!
Serviettholderen er kjekk! Hr Ping og fru Høne er også kjekke til oppbevaring.....










onsdag 27. juni 2012

Endelig!

Endelig er teppet jeg begynte på for leeeenge siden, ferdig. Fargene og mønstrene var en utfordring, og det var heller ikke lett å finne riktig farge til ramme og lukkekant, men nå er jeg fornøyd. Hvordan teppet ble til og hvorfor jeg endte med slike utypiske farger, kan du se begynnelsen på her og innlegg videre utover i april. Dette blir mitt veranda- og hagekoseteppe!
Baksiden er flanell jeg fikk for lenge siden av ei venninne som ikke ville sy mer.... Quiltinga i blokkene er buede ruter, og på ramma har jeg "greske" border.
Og endelig var det temperatur for verandakos! Etter mange timers solfylt arbeid i hagen - endelig! + å ha sydd lukkekanten på teppet ovenfor, fortjente jeg litt avslapping i duften av jasmin og dagliljer! Deilig!

Ha det bra!

mandag 25. juni 2012

Løsningen

Jeg har løsningen på grått og vått vær! Mandagens vær var ikke noe å skryte av, med mindre du bor i en ørken og trenger vann! Styrtregn, takrennene klarte ikke å ta unna så det fosset over!

Men heldigvis har jeg ei alternativ sol, så nå skal den få hedersplassen inne!

Og så har jeg noen lukkekanter som skal syes på. Nyttig arbeid, samtidig som beina holdes varme. Så la det regne.......


Ha en fin dag, enten du har det vått eller tørt utenfor vinduene!


.....og flere blomster

Det skjer stadig noe i hagen!

Inne i denne klatrehortensiaen står det en furustamme som fikk stå da vi kappet krona så naboen skulle få mer sol på verandaen. Klatrehortensian har klatret seg til topps. Så hva kommer den til å gjøre nå? Den er så flott! Et sted inne i buskaset på toppen er det ei fuglekasse, men jeg tror ikke fuglene kommer inn lenger.

Mannens andre bidrag til hagens blomsterflor - i tillegg til muskelkraft -: En peon tatt med fra barndomshjemmet, gården han vokste opp på i Telemark. Han synes peonen får dårlig behandling, borte som den blir i dagliljer og hostaliljer, og jeg er vel enig etter hvert. Hostaen har vokst seg veldig stor. Peonen skal få komme opp i det nyanlagte bedet etter avblomstring, og det er bare en blomst i år.....

Krypmispelen har nesten overtatt skråningen mellom garasjen og veien. Jeg tror aldri det har vært så tett med blomster på den, så den blir et flott skue til høsten, full av røde bær.

Jasminen står full av blomster og sprer deilige dufter i hagen og inn på verandaene.

Måtte bare ta et bilde til av irisene bak det sølvhvite teppet av bunndekkerplantene!

lørdag 23. juni 2012

Sommertur med lappegruppene mine

Forrige tirsdag hadde Sølvtråden lappelag sommertur til Quiltefryd i Tønsberg.

Vi inviterte også med den andre gruppa jeg er med i, Fiskum, så 17 damer ble inspirert, handla stoff, tråd,linjaler og annet nytt og nyttig, og som avslutning på kvelden koste vi oss med mat på Esmeralda nede på brygga.
Dette lille håndsømsarbeidet fikk vi etter å ha sett en video med Sue Daley, hvor hun viste håndsøm og mange flotte tepper.
Jeg handla litt stoff og tråd, og ei pakke med vatt, blanding av silke og bomull.

Som takk for innsatsen som leder i Sølvtråden,fikk jeg denne flotte stoffpakka med tråd. Det skal nok bli noe fint av stoffene, men ikke riktig ennå. Har litt mange ufoer nede i hulen min, de må bli ferdige først - tror jeg....


Takk for koselig tur til alle som var med, og god sommer!









onsdag 20. juni 2012

Enda flere blomster

Det er stadig nye blomster som springer ut i hagen min. Dette er definitivt den flotteste tida på året for en hageelsker, så det er kjempesynd at det er så kaldt at en må ha ullklær for å sitte ute og nyte farger og dufter.....
De gule dagliljene har nettopp begynt å blomstre. Det kommer massevis av klokker, og jeg tror jammen at hver bare er vakker en dag, dessverre. Men de lukter deilig og sterkt, jeg kan kjenne duften på lang avstand.

En annen gul lilje,en slags iris, takk, Lisa, vet ikke navn, som også har massevis av knopper i år. Den har en veldig "flat" vekst på bladene, er liksom ikke ei rund "tue" med blader og blomsterstilker.

En valmue, ny av året.

Storkenebb, muligens med et "fornavn," vokser seg stor og omfangsrik flere steder i hagen. Og jeg har et problem, jeg har vondt for å begrense staudene mine. Fordelen er at ikke mye ugras finner veien opp i lyset.

En slags -søte, tror jeg, til venstre. Sammen med akelien står noen lyseblå, sarte blomster jeg ikke vet navnet på. Tror de må få en mer framskutt vokseplass, de blir nesten borte inne i syrinbusken!

Prestekragene dukker opp der de selv vil, og det er greit. Fine å plukke inn sammen med noe mer fargerikt.

Denne vet jeg ikke hva heter.... Stjerneskjerm heter den, takk for hjelpen igjen, Lisa!

Hva denne busken / treet heter vet jeg ikke, men bak står ei silkefuru med kjempestore kongler. Det ser ut til å bli et skikkelig kongleår i år.

Denne flotte salvien og potta fikk jeg av et vennepar. Nydelig blå-lilla farge!

Ha en fin torsdag, og for en yrkesgruppe, god ferie / avspasering......!








søndag 17. juni 2012

Hagen blomstrer....

Her kommer noen flere bilder av det som blomstrer nå.

Lupinene ser plutselig ut til å trives - etter snart 25 år i hagen! De sto nok også for nær den store furua vi fjerna i vår, så nå får de en ny start. Opprinnelig planta jeg dem for å ha dem til grønngjødsling. Nå må jeg nok passe på så de ikke blir for mange. Veimyndighetene har plutselig oppdaget at blomsten de i mange år har sådd som dekor i veiskråninger etter veiutbygging, er i ferd med å utkonnkurere andre planter i sin nærhet. Men jeg synes de er vakre i sine forskjellige farger.

Akeliene dukker opp på de utrolligste steder, jeg planter dem ikke.... men jeg liker dem godt, så de får stå. De har også forskjellige flotte farger, selv om det ser ut som den mørke er dominant.

De flotte blå-lilla irisene er på sitt vakreste nå. Bare så synd de står så kort tid, skulle gjerne hatt dem hele sommeren!

Her er det valurt til venstre, Til høyre stemor som ble plantet ut i mars. Nå begynner de å vokse og bli veldig frodige.

En liten, fargerik staude jeg har prøvd før. Håper jeg får den til å trives i dette bedet, farga er bare så flott. Lewisia heter den.

Denne klematisen står i ei undervanningskasse ved hovedinngangen vår. Så tidlig kan jeg ikke huske den har blomstra før. Håper den vil glede oss til frosten kommer!Colmondely heter sorten.






fredag 15. juni 2012

Verandablomster

Endelig litt sol-mellom regnbygene! Sitter på verandaen med ipaden og får plutselig en ide om å prøve å ta bilder med den og lage innlegg med den også.
------ Det gikk å ta bilder, men ikke å få dem lagt inn på bloginnlegget. Når jeg trykker på bildesymbolet, blir alle de andre symbolene også merket, og jeg kommer ikke inn på noen av dem. Hmmmm, her er det visst mer å lære!

Litt mer å undres over: I alle Give aways er et kriterie for å få lodd, at man legger seg til som følger av bloggen. Men hva skjer når man har lagt seg til som følger? Jo, bloggeieren får et høyere antall følgere. Noe mer? Jeg ser ikke automatisk hva som skjer på den bloggen likevel, gjør jeg? Det er vel først når jeg legger en blogg på min bloggliste at jeg kan følge med på hva som skjer og se nye innlegg? Og litt av vitsen med å følge noen, er vel å se hva som skjer og få med nye innlegg. Mulig det er noe jeg ikke har skjønt her, med det å være "følger." Kanskje noen kan hjelpe meg med forklaringer her.

Takk også for interessante svar på mitt hjertesukk om skjeve stoff. Veldig mange har vært inne og sett på innlegget, så det engasjerer kanskje flere. Av svarene ser jeg at vi har litt forskjellig praksis og holdninger til skjevheter og vasking.
Jeg vasker alle mine stoff før vask, spesielt med tanke på allergi, krymping og overfarging. Jeg klipper av hjørner og trekker ut tråder så en side blir trådrett. Så bløtlegger jeg stoffene noen minutter før de puttes i maskinen og selvsagt vasker jeg bare samme farge i en vask. 40grader og skånsom sentrifugering. Jeg putter ofte i colour catch- kluter, fargen på dem sier meg noe om mengden overskuddsfarge, og om stoffene bør vaskes flere ganger. Jeg stryker ikke før jeg skal bruke stoffene, men bretter dem pent og legger i hyllene sammen med andre stoff i samme farge.

Og nå blir det spennende:Kommer dette innlegget på bloggen, eller......

mandag 11. juni 2012

Er jeg for nøye, eller....?

Det ble en del handling på Nordisk quiltetreff i Aalborg. Nå er stoffene vasket og klare til bruk. Før jeg vasker, trekker jeg alltid ut noen tråder slik at det ikke blir så mange løse tråder i maskinen, og slik at ikke alle stoffa kommer ut i ei stor, sammenknytta vase. Og det er når jeg skal trekke ut tråder, at jeg begynner å trekke meg opp....!
For stoffene er ikke trådrette! Stoff som er skåret, er ofte ganske skeive! Og når jeg retter dem opp så de blir trådrette, "mister" jeg ofte flere cm stoff!
Jeg liker at stoffene er rette når jeg skjærer stripesett.Er jeg for nøye som vil arbeide med trådrette stoff? Spiller det noen rolle?


En litt frustrert mandagshilsen fra syrommet! Ha ei fin uke, uansett!

torsdag 7. juni 2012

Mer hage og blomster

En uke borte er ikke lenge, men en uke borte fra hagen når sommervarmen slår til for fullt - i alle fall for noen dager - det er lenge! Da vi kom hjem, stod mange blomster i fullt flor.
Syrinene blomstrer i alle deler av hagen, både hvite og lys lilla. Bare så synd de står så kort tid!
Ertebuskene- i gult, og svartsurbær blomstrer også nå. Den til høyre er jeg ikke sikker på hva heter, tror det er en spirea. Den har i alle år stått inntil ei kjempestor furu og vært liten og "ysynlig," men i vår ble furua fjerna da den tok så mye lys og sol fra hagen. Plutselig vokser buska så det synes.....
Gressløken er dekorativ og kjempestor allerede.
Denne klematisen dukka bare opp i skråningen sammen med krypmispelen. Den skal få lov å vokse der!
Løytnantshjertene er så flotte, men jeg tror de har for dårlig plass, de blir færre og færre for hvert år. "Ugraset" på det andre bildet ble jeg advart mot å plante i hagen, for det sprer seg så. Har prøvd å fjerne blomstene i et bed, men så dukka de opp her ved søpledunken, og der skal de få stå. De er dekorative, da! Tvetann heter de.
Disse "putene" i forskjellige farger er noen fargeklatter på denne tida. Tror de heter vårfloks og nålefloks.
Sølvarve, som brer seg ut over berget. Månedsjordbær, deilige å spise når jeg henter posten om morgenen! Alle de andre små plantene er springfrø, og de har "sprunget" langt, og sådd seg selv. Har en lukejobb der, de får ikke vokse der de vil!
To nyanskaffelser som jeg håper slår seg til og blir store. Den høyre heter gudeblom, tror jeg, den venstre husker jeg ikke.. heter blå valmuesøster, takk Lappedamen, for hjelpen med den.
Pinselilja var veldig ensom i år, bare denne ene! Har jeg gjødsla for mye så det bare kommer grønt, eller for lite, eller kanskje jeg må flytte noen løker, de har stått på samme sted i mange år?
De runde, lilla kulene, skjeggløk, eller allium, er veldig dekorative. De blå, som ser ut som kjempekornblomst, husker jeg ikke navnet på.
Japansk prydeple,eller ildkvede tror jeg den røde heter,heter den røde, takk Hilde, for utfyllende navn, og den hvite som er i ferd med å blomstre av, tror jeg heter pipeholurt.

Jeg har altså bestemt meg for å (prøve) å fotografere alle blomstene etter hvert som de blomstrer denne våren, sommeren og høsten. Og jeg er veldig takknemlig for at noen er så flinke å fortelle meg navn på de blomstene jeg ikke har / husker navn på. Tusen takk!

Ha en flott helg!