lørdag 7. mai 2011

Frihåndsquilting


Nå er en del blokker klare til maimøtet i Sølvtråden lappelag På marsmøtet forklarte Eva hvordan vi skulle sy blokkene med både topp med hjerte, vatt og bakstykke, og så applikere og quilte hver enkelt blokk, og på aprilmøtet hadde vi besøk av Lena R. Andersen som inspirerte oss til å prøve forskjellige frihåndsquilteteknikker. På maimøtet skal vi skjære istykker hjertene, for så å sy dem sammen igjen. "Mended hearts" heter teknikken. Vi skal også lære å sy sammen ferdig quiltede blokker. Er usikker på hvilket av de framlagte stoffene jeg skal bruke, det blir bare smale rammer mellom blokkene uansett.

Jeg har 12 blokker klare, og jeg utfordret meg selv til å quilte alle forskjellig. Jeg har prøvd å se om stoffene på de forskjellige blokkene har motiv eller mønster som jeg kan la gå igjen i quiltingen. Morsom øvelse! Spørsmålet nå er om jeg skal lage et veggteppe av disse 12, eller lage 12 til og sy slumreteppe.
denne bloggen er det mye inspirasjon å hente om du vil utvide repertoaret innenfor frihåndsquilting.

5 kommentarer:

 1. Kjempefine blokker du har laget. du har vært flink med quiltinga også. Lekkert.

  SvarSlett
 2. Skulle gjerne tatt ett kurs hos deg i quilting! Det var imponerende!

  SvarSlett
 3. Kjempeflott frihandsquilting. Sjølv har eg litt å lære der. skal ta ein kikk på linken du viser til. Takk for tipset.

  SvarSlett
 4. Du og du så lekker quilting, Grete. Dette blir lekkert.

  SvarSlett
 5. Hei. Dette var morsomt. Og en smart måte å trene frihåndsquilting på.
  Koselig blogg du har jeg kommer nok innom igjen ;)

  SvarSlett