søndag 13. januar 2013

Utfordring - og julemessa mi!

I nyttårshilsenen min varslet jeg om en utfordring. Her kommer den:
Jeg ønsker å starte en aksjon hvor lappedamer og andre kreative damer samler inn penger til kreftforskning, brystkreftforskning!
Hvorfor? Jo, fordi jeg tror vi alle kjenner noen som er rammet av sykdommen, eller vi har eller har hatt den selv. Eller vært av de heldige, som fikk oppdaget "bare" forstadium til kreft og fikk behandling før kreften utviklet seg.
Hvordan fikk jeg idéen? Jo, før jul hadde jeg sydd mer enn jeg trang selv, og tenkte at jeg kunne selge litt av lageret. Men hvor? Jo, rett fra syrommet! Jeg la lapper i postkasser i gata og sa fra til noen venninner. Og jeg fikk faktisk solgt en del. Men jeg har stoff nok - og penger nok til å kjøpe nytt stoff-, og hadde bestemt at pengene fra salget skulle gå til noe annet - nyttig. Valget, brystkreftforskning, var lett, for jeg er en av de heldige, jeg fikk påvist forstadium høsten 2011, ble operert og fikk strålebehandling i fjor vinter.
Jeg overlater imidlertid til kreftforeningen å bestemme hvilket forskningsprosjekt, ev. hvilke, som skal nyte godt av pengene. De er best til å vurdere det, tenker jeg.
Så min utfordring er:
*La penger du får inn når du selger noe du lager, gå til aksjonen min.
*Hvis du ikke selger, men gir bort som gaver, gi en sum tilsvarende det du ville brukt om du skulle kjøpt gavene.
* Eller bare støtt aksjonen med et beløp du velger selv.<
b>

Jeg har tenkt å la aksjonen gå hele 2013. Om du vil støtte, og om du i så fall vil støtte en eller flere ganger, er opp til deg. Etter avtale med Kreftforeningen må alt som settes inn på kontoen merkes, og jeg vil få månedlige oppdateringer på beløpet som kommer inn. Jeg vil ikke få vite hvem som støtter, eller hvor mye hver setter inn, bare totalbeløpet. Jeg vil selvsagt legge ut beløpene her på bloggen etter hvert som jeg får dem inn.

Jeg er kjempespent på responsen fra dere! Om dere synes dette er positivt, trenger jeg hjelp fra dere! Spre denne oppfordringen!Legg link til dette innlegget på bloggen din!

Så til framgangsmåten for å støtte innsamlingsaksjonen økonomisk:

Kontonummer: 5005 05 11011
Melding - i stedet for KID-nr - dette for å sikre at beløpet går til aksjonen:
"Lappe-Gretes innsamlingsaksjon - brystkreftforskning"


Har jeg noen mål med dette initiativet? Ja, at mest mulig penger kommer inn! Men hva er mye? Umulig å si, det kommer an på dere ute i Bloggland - både med å spre info og delta aktivt!
Men om 100 damer selger for 500 kr, blir det..... Om 100 selger for 1000 kr, blir det mye mer! Eller om 1000 støtter... Nei, det er helt umulig å sette et økonomisk mål!
Kanskje de fleste har falt av lasset på dette lange innlegget..... Håper ikke det! Bildene i innlegget er av ting jeg la ut for salg på min lille julemesse.

Nå er jeg kjempespent på responsen! Tenk om dette virkelig slår an!

Ha ei fin uke!
Hilsen Grete.

7 kommentarer:

 1. Dette er en super ide. Jeg er med på denne. Linker til innlegget ditt så flere kan lese om det.
  Ha en fin uke

  SvarSlett
 2. Ett mycket bra initiativ av Dig, Grete!
  Jag är så glad att jag har hittat Din blogg, inte bara för att Du syr fina saker...

  Dollandesign

  SvarSlett
 3. Jeg har gått og tenkt litt i samme bane som deg, at det må da gå an å bruke dette kontaktnettet til noe som går "utover meg selv"... Jeg synes intitiativet er supert. Jeg velger å gi 10 % av det jeg selger i løpet av året, jeg vil lage et "reklameinnlegg," også vil jeg gjerne være med på å lage en auksjon hvor vi kan auksjonere bort noe av det vi lager i løpet av året hvis du synes det kunne være interessant. Det blir neppe så mye penger ut av det fra min side, men mange bekker små osv. Jeg vil gjerne følge med på dette. Og så supert at du er frisk som en fisk!! Klem Siri

  SvarSlett
 4. Super ide. Jeg henger meg på og blogger om det i morgen. Helt topp at du er frisk:))
  Ha en fin kveld:))

  SvarSlett
 5. Så flott tiltak! Det var veldig smart funnet på.
  Veldig bra at du er frisk nå :))

  SvarSlett
 6. Your quilts are so lovely! It's so nice to find other quilters all around the world!
  www.quiltworld2.blogspot.com
  Hugs, Ulla

  SvarSlett
 7. Det var ett mycket bra initiativ som du tagit Grete!
  Jag sätter in pengar i Sverige på den cancer och allergiförening som jag stöttat under ett flertal år.
  All heder till dig!
  Kram//Maja

  SvarSlett