fredag 16. august 2013

Sommerstrikk

Dette var sommeren da jeg ikke fikk mye tid på syrommet, men mer på leksplasser o.l. Da var det kjekt med et strikketøy. Og selv om sommerens strikkedille ser ut til å ha vært kjøkkenkluter, vet jeg at jeg aldri ville ha hjerte til å bruke selvstrikka og flotte, fargerike kluter til annet enn pynt, så jeg valgte annerledes.....
Tykt garn, fritidsgarn, i tre friske farger, og noen vage idéer om Dorte Skappellgenser...... Hadde hørt om maskeantall, rettstrikk fram og tilbake og bare sy sammen.
Slik ble resultatet - meget fritt etter D.S. Jeg hadde ikke fått med meg at det skulle være vrangborder, dessuten liker jeg ikke montering, så det ble raglanfelling i stedet. Jeg laget en liten rundfelling i halsen og en liten rullekrage.
Jeg vil vel nesten si at dette er Gretes design!

Men jeg hadde garn igjen! Og fordi ermene ble litt vide, strikket jeg pulsvarmere som kompensasjon. Også de eget design.

Fortsatt var det garn igjen..... Jeg la opp 3 masker og la ut i begynnelsen av hver pinne til jeg hadde ønsket bredde på skjerf. Så felte / økte jeg i hver side til det var lite garn igjen. Da laget jeg et stort knapphull og strikke opp resten av garnet.
"Verket" ble for kort til skjerf, derfor knapphullet. En stor knapp og "skjerfet" ble brettet som en krage. Eget design igjen.
Nå kan kulda komme for min del - men håper jo den venter noen måneder likevel.

9 kommentarer:

 1. For et herlig sett. Nydelige farger. Godt å være ferdig i tide før kulden kommer. Måtte det bare drøye en stund enda. God helg!

  SvarSlett
 2. Mye finere enn Dorthe-genseren synes jeg. Herlige farger og så smart med matchene pulsvanter og matchende skjerf. Ekstra morsomt med ting man designer selv synes jeg. :)

  SvarSlett
 3. Koselig sett du har laget, likte fargen så godt :-)
  God lørdag..

  SvarSlett
 4. Et meget fint sæt, især dit skjerf er lavet på en smart måde.
  Hilsen Esther

  SvarSlett
 5. Dette er rett og slett Grethe-design! Flott farge- og stripeeffekt, og fint tilbehør :)

  SvarSlett
 6. Fine genser i fine farger. Kjekt når ein lager sin eg vri :).

  SvarSlett
 7. Så flott genser med tilbehør.. :) Og kjempefine farger!
  Jeg har vært dårlig på å besøke blogger i sommer, men nå er det mere innetid så da skal jeg bli flinkere.. :)
  Ha en flott søndag!
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 8. Tusen takk for beskjed om at jeg var etterlyst! Jeg blir flau, men har vært så lite innom blogger i sommer... Men veldig koselig grunn til etterlysningen da;) Lite produksjon har det vært også.. Hver sommer skal jeg liksom gjøre så mye....
  Så artig genser med tilbehør du har strikket da! Jeg er veldig glad i egne design;)
  Jeg har en plan når det gjelder innsamlingsprosjektet ditt, men det blir en stund til enda, så jeg røper ikke noe enda;)

  SvarSlett
 9. en genser i dine farger :-) ofte er det greit med det enkleste (=rillestrikk). her blir strikkekluter brukt, og helst ikke noe annet, for det er det de er til: bruk og ikke pynt. har en klut/håndkle etter mormor som fortsatt lever, og den husker jeg hang på hennes kjøkken da jeg var barn! men jeg begynte først å bruke den skikkelig for noen år siden da klutebruken kom på mote igjen. vi får finne tid på syrommet nå som det ikke er så lyse dager lengre, og varmt i været.

  SvarSlett