onsdag 2. mai 2012

Såååå fornøyd

---med meg selv! Blokkene til blokklotteriet på NQT er ferdige! Jeg regna og delte og kom fram til måla for å få blokka 22,5 cm. Ikke inch.... Skar remser og sydde, reinskar og sydde flere remser. Første blokk ferdig, skulle bare dobbeltsjekke instruksen for blokkstørrelse før sykkelturen, og der sto det 25,5 cm!!! Hvor kom de 3 siste cm fra!?
Ja, ja! Etter 3 mils sykkeltur, sydde jeg likevel ferdig de 5 blokkene til 22,5, å bare sy på ei smal remse for å få dem til å bli riktige, ville ikke bli fint, synes jeg.
Så her sitter jeg, da, med 5 log cabin blokker som ikke kan brukes til blokklotteriet! Og hva kan jeg bruke dem til? Log cabin er jo finest når det er mange blokker og det kommer fram lyse og mørke felt og "border" i de forskjellige fargene. Må jeg lage 45 blokker til....!? ---Jeg må i alle fall lage 5 nye, i rett størrelse.
Men i hvilke farger? Dersom jeg skal lage noen flere som passer til de 5 jeg har, må jeg spare på de fargene jeg har brukt der. Så da får det bli mørkere grønn + gule eller beige /hvite.

Noen forslag til hva jeg kan gjøre?

5 kommentarer:

 1. Fine blokker du har sydd, synd de er for små. Da kan du jo lage en sommerduk som er asymetrisk. Da trenger du ikke så mange flere blokker. De nye du skal sy blir fine i gult og grønt tror jeg.

  SvarSlett
 2. Så dumt at du sydde med feil mål, men sjekk denne linken - kanskje du får noen ideer: http://www.flickr.com/groups/logcabinquilts/
  Log cabin er min favorittblokk, man kan få mange forskjellige mønstre og utrykk med en blokken. Lykke til.

  SvarSlett
 3. Det var jo synd at det ble feil i forhold til blokklotteriet, men med de fine blokken må du da finne noe å bruke dem til. Hva med å sy en blokk til, så har du nok til en fin løper? - og heller begynne på nytt til blokklotteriet...

  SvarSlett
 4. You have made so great log-cabins, I love those strong colors!!!
  And thank you for visiting in my blog, and your nice comments. It is always great to hear for you!!
  Happy spring-days for you!!!

  SvarSlett
 5. Flotte LC blokk du har sydd. Synd de ble feil mål, men det er bare å gå vidre. Syns du skal sy av de fargene du har lagt fram, og få en större sammensatt quilt. Duk, koseteppe, bilteppe? Det finnes mange muligheter.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett