mandag 30. april 2012

Rester igjen

Først - TUSEN TAKK for alle hyggelige og morsomme kommentarer til mine innlegg om rester! Det er så deilig å konstatere at det ikke bare er jeg som er sp...., nei, ikke sprø, men sparsommelig og sparer på små rester. Det er det jammen mange av dere som gjør også! Og rundt i bloggverdenen har jeg sett mange flotte tepper som kanskje ikke hadde sett dagens lys om det ikke var for resteprosjekter.
Men hva er en rest? Hvor stor eller liten er den? I kurva her, hvor jeg først samlet rester, er bitene ganske så små! En bit på 10" ganger 4" havner tilbake i skapet, og ikke i restekurva. Der ligger den fint sammen med de andre i samme farge, og er mye lettere å finne enn blant diverse rester rota sammen. Men til stolputene jeg sydde i påska, var det restekurven som ble redusert.
Nå har jeg i alle fall blitt så fornuftig (???) at jeg kutter opp rester i kvadrater - og noen rektangler som passer til 2 kvadrater - etter hvert som jeg jobber. Vinduskarmen er lager inntil kvadratene havner i isbokser.
Her er det biter på 1,5" - 1.75" - 3,4 og 5". Pizzabrett er hos meg et "brett" av pizzakartong til å legge i isboksen med en størrelse biter....Da er flere størrelser stablet i en boks, men lette å holde fra hverandre.
Her er det 2,5" store biter, og av dem er det en stabel på 14". Det er mange biter, det! De grønne er 4" med biter på 1,5".
Jeg har meldt meg på restekurs på NQT og fikk materiallista med beskjed om å ta med ferdig kutta stoff i div. cm-størrelser. Jeg tar nok med isboks med rester i inch..... På restekurs vil jeg bruke rester...!
Her er bitene, 1,25", og blokkene jeg holder på med nå, som "matelapper" ved annen søm. Trådbesparende, og mye lettere å starte å sy når trådene sitter fast i stoff enn henger løse bak foten. Men når disse bitene er brukt opp, skal jeg slutte å kutte så små rester, de skal være fra 1,5" og oppover, men tror nok 2,5 er en grei størrelse som passer til mye.

Og jeg sparer ikke på små biter fordi jeg mangler stoff! Jeg har vel, som også Vibeke kommenterte, stoff nok for resten av livet i hyllene mine!

Igjen, tusen takk for alle kommentarer! Ha en fin dag videre!

8 kommentarer:

 1. Ser at du ikke mangler stoff! Så ordentlig det ser ut når du har det så systematisk som dette. Veldig lurt å legge det på pizzabrett;) Gleder meg til å se resultater fremover:)

  SvarSlett
 2. Grete, du vinder!!
  Ikke bare har du masser af rester men i så fin orden!! Hold da op - jeg er næsten målløs *LOL*
  Jeg glæder mig meget til at se hvad du får lavet på dit restekursus - det lyder spændende.
  Jeg har en drøm om at få mine rester organiseret som Bonnie Hunter (quiltville.com)gør - men det er et stort arbejde. Og desuden så har de amerikanere jo meget mere billigt stof end vi stakler har, så vi sparer Grete fordi stof er dyrt. IKKE fordi vi er... øhh... nærige eller "sprø".
  Sparsommelig er godt!!

  SvarSlett
 3. Hei Grete. FInt å se at flere enn meg samler på rester. Jeg tør nesten ikke si hvilken størrelse det kan dreie seg om. Noe av det jeg har oppdaget er at man kan spare seg en del jobb innimellom. Lappene er jo allerede ferdig skjært eller klippet. Sånt tar tid, det! Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 4. Jammen har du fin orden i restene dine! Her er det rester i esker og poser - i alle størrelser og fasonger...
  Har såvidt begynt å systematisere restene, men det tar tid. I mellomtiden kreerer jeg stadig flere rester ...uhhh...

  SvarSlett
 5. Så mye fint du lager! Litt av ein jobb å rydde i tøy-restene vil eg tro.

  Ja, vet godt åssen det er når katter slåss og roper, min er kastrert, det har vert godt å vite at han har sove trykt på sofaen, når eg vokner av kattejammer. For de andre hannkattene er ikkje bare snill med ein som er annerledes.

  Kjekt at du er med i min give away, så fant eg bloggen din også.

  Ønsker deg ein fin 1 mai! Klem,

  SvarSlett
 6. Oi, sånn orden du har på restene dine!:) Imponerende! Jeg bare slenger dem i en haug, som etter hvert havner i en plastboks med lokk eller i plastposer.
  Jeg synes det fint at rester ikke blir kastet, får nærmest vondt i magen når jeg hører noen har ryddet og kaster alle rester.
  Ha en fin 1. mai du også! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett
 7. Sikken fin orden du har i dine rester. Det er jo en rest lige så snart du har skåret/klippet et stykke af, uanset, hvor stor stykket har været.
  Restkurser til NQT så skal du på kursus hos Karen Ekman, hun er et skønt menneske, på dansk en gæv kone.
  Jeg skal på kursus hos Karin Østergård

  SvarSlett
 8. Nå kjenner jeg at jeg får skikkelig dårlig samvittighet, når jeg ser de sirlige bunkene med lapper... :) Jeg begynte så fint jeg også, med å kutte restene, men det skled helt ut gitt!!
  Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min, og JA! det er myye lekkert hos Quiltefryd. Rett og slett farlig.. Kos dere på tur dit, legger deg til i min bloggliste, må se hva spennende du tryller frem etterhvert.
  Ha en strålende kveld :)
  Kristin

  SvarSlett