søndag 27. oktober 2013

En beskytter.

Denne ullfiguren skal beskytte mot onde ånder.Utgangspunktet er en gammel tradisjon med masker fra Romania. Maskene skal være styggest mulig for å skremme bort onde ånder. Maskene blir brukt på nyttårsaften når man går på besøk til venner. De kan forestille personer eller dyr. Geita er den mest populære og den symboliserer at det gamle året er slutt og at det nye begynner.
Er dette noe av det samme som vi har i julebukktradisjonen vår, kanskje?
L, som ga meg denne figuren, har laget den med nålefilting i tredimensjonal form. Så nå har jeg alltid selskap på syrommet. Han sitter på sofaryggen og følger med og beskytter meg!
Jeg har visst glemt å legge ut status for innsamlingsaksjonen i oktober! Her er den: 8.739 kroner var kommet inn 1.okt, og det betyr at flere enn meg har betalt inn på Kreftforeningens konto! Tusen takk for støtten! Spennende å se om summen runder 10.000 i løpet av måneden...... Det er VELDIG MANGE som kikker inn på innleggene om aksjonen, så den bør være rimelig godt kjent nå. Så gjenstår å se hvor mange som støtter. Hadde vært fantastisk gøy om summen virkelig spratt oppover mot slutten av året!
Jeg ser at dette er innlegg nummer 250. Det må jo bety at jeg har sydd ganske mye, for de fleste innlegga handler om lappesøm jeg har laget. Ser også at det har kommet til et par nye følgere. Velkommen til dere!5 kommentarer:

 1. Vet ikke om masken var så stygg, men sjarmerende var han. Fint å ha en som passer på deg Grete.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stygg er han ikke, men full av sjarm! Du ser han har blikket vendt mot meg der jeg sitter og syr.

   Slett
 2. Jeg gleder meg til å se ham her! Han ser ut fult av stolthet!
  Gratulerer for alle fine tingene som du gjør, artistiske og humanitære!:-)

  SvarSlett
 3. hoho...så mange feil har jeg...det skjer når jeg skriver på norsk rett fra leveren.

  SvarSlett
 4. Flott altså og interessant å lese, Skulle gjerne hatt den her på torsdag for å skremme bort alle Halloween -besøkende! Men egentlig kommer nok bare mine 2 barnebarn, og jeg har frukt og litt gotterier:-) Hvordan kan jeg få ta lodd på teppet ?

  SvarSlett