søndag 13. mai 2012

Det klør ....

i fingrene etter å jobbe i hagen, men det er kaldt ennå, kuldegrader enkelte netter! Men det spirer og gror likevel, men det er for kaldt til å være ute og nyte vårblomstene.
Sist høst kjøpte jeg en del nye tulipanløker, og de små, stripete blomstrer, men de to andre sortene står i knopp. Noen av de gamle blomstrer også.
Dette bedet ble anlagt i fjor, og har ikke fått så mange planter ennå, men noen stemor ble planta ut i mars!!!! og har siden stått på stedet hvil grunnet kulda. Noen løker satte jeg også, samt noen stauder jeg fikk av ei venninne, bl.a. den som blomstrer til høyre.Anemone heter den, takk Siri!
Forsytiaen i midten har stått i blomst mye lengre enn vanlig, så noen fordeler er det med den lave temperaturen. Gullkorg ("Gul prestekrage", til høyre, og vårvortemelk, til venstre, blomstrer nå.
Jeg er veldig glad i blå blomster, og disse blomstrer nå. Scilla har blomstret lenge og har spredd seg til de fleste steder i hagen, i bed og på plen, og det er helt ok! Perleblomster, vårkjærminne, takk igjen, Siri, og en til som jeg ikke husker navn på, lyser blått i beda.
Hvitveis kommer helt av seg selv, den har jeg ikke planta, men brudespireaen er mannens bidrag til hagen - et av to - bortsett fra en god del muskelkraft da! De sarte, rosa småhjertene blomstrer fra nå og til høsten.
Jeg er også veldig glad i georginer, dahlia, og har etter hvert flere enn jeg har plass til. Her er det noen som har blitt satt i potter og båret ut og inn i snart en måned, og noen som nettopp er tatt opp av kjelleren. Det er mye jobb med dem, men det er det verd når de blomstrer!

Håper du har en fin søndag,
enten det er i hagen,
på syrommet
eller med noe annet som lader batteriene!8 kommentarer:

 1. Hei. Jeg har også kommet i hagemodus (jeg tror det må være en sammenheng mellom håndarbeidsdamer og blomster også, jeg.) Lurer på om den første blomsten du lurer på kan være en anemone?? Den ene blå (lav med nydelige små, blå blomster mener jeg må være vårkjærminne. Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 2. Det är sådant här som gör att man önskar att man hade hus istället för lägenhet - men när vintern kryper på så är det gott att slippa skotta!
  Du verkligen de härligaste tulpaner och jag förstår att du längtar efter att få ut och sätta igång!
  Kram

  SvarSlett
 3. Åhh - så koselig med blomsterbilder. Ja, her nord er det i alle fall så kaldt at ingenting blomstrer enda. Mine stemorsblomster står fremdeles i garasjen, bortsett fra et par krukker som jeg har inne ved husveggen på trappa. I dag har jeg fjerna mose og lauv, men så takka mosefjerneren for seg - så nå spørs det hva det blir til. Må vel kjøpe ny....

  Ønsker deg en fin søndag!!!

  SvarSlett
 4. Så nydelige tulipaner og herlig blå blomsterprakt. Det har kommet lenger i din hage enn hos meg. Blomsterbedene gir mange herlige gleder på denne tiden.

  SvarSlett
 5. Takk for trivelige kommentarer på min blogg.
  Flotte blomster du har, og så fine bilder.
  Du legger nok ned atskillige timer i hagen....
  Ha en fin uke, med 17 mai og det hele. :-)
  Skal selv feire den i Norge denne gangen, jippi..

  SvarSlett
 6. Its look like Nature picture.. Cool

  SvarSlett
 7. Så masse flotte blomster du har i hagen din, enda det er tidlig og kjølig!
  Ha en deilig sommer i hagen - blomster er om mulig enda flottere enn lappestoffer ;-)
  Men det er godt å ha stoffer og symaskin, når det er for surt og kaldt til å være ute i hagen...

  SvarSlett
 8. du har oxå många fina blommor..Backsippan heter på latin pulsatilla vulgaris. Den skall nog vara större..men jag vet inte om den trivs riktigt där oppefter en södervägg..kanske för varmt.Man kan ta tillvara frökapslarna o så dessa.. kanske du kan prova det om jag sänder åt dej..

  SvarSlett