onsdag 30. mai 2012

Endelig!

Endelig kom varmen og blomstrene som har stått mer og mindre på stedet hvil, folder seg nå ut! Først tulipanene som var knupper for kort tid siden, nå blomstrer de snart av i varmen.
Foran, mellom og bak tulipanene er georginene plantet ut. I år har de fått litt starthjelp med både vann og jord, så kanskje jeg får glede av dem før frosten tar dem til høsten......
I forgrunnen bergenia - som virkelig vokser på berg!
Blomsten nede til venstre er rabarbra. Den ved siden av vet jeg ikke hva heter, men vi tok noen røtter med fra en grøftekant da vi var på blomstringstur til Hardanger for leeenge siden. Vi syntes de var så søte, nå popper de opp alle steder i utkanten av plenen- men de er fortsatt søte! De to øverste vet jeg ikke hva heter, men tror den venstre heter noe med ----lønn. Lisa, den blomsterkyndige hjelperen, sier den heter rød bispelue.
Her er det småhjerter, gravmyrt og vårvortemelk. Den blå nede til venstre vet jeg ikke hva heter. !. Lisa sier den heter lungeurt.
Plommetreet, gyvelen og en lilla rododendron sprer fargeglede. Plommetreet mangler en bestøver, så det blir ikke plommer, dessverre!
Jordbærene har begynt å blomstre! ---og hvis noen synes det ser ut som akkeleie midt i jordbæra, så stemmer nok det. Jeg har ikke planta dem der, de er mer enn villige uten min hjelp, men jeg har heller ikke hjerte til å luke dem vekk, så da får de dele på plassen. Siste bilde er anemonen som nå står i full blomst. Jeg skjønner hvorfor jeg ville ha den i mitt nye bed, den er virkelig flott!

Jeg håper dere alle har fått noen deilige soldager og har hatt anledning til å storkose dere ute, enten på hodet i blomsterbeda og grønnsakshagen, eller litt mer avslappa i en god stol!


6 kommentarer:

 1. Du så mange blomstrer du har! Håper du får nyte hagen mye i sommer;)

  SvarSlett
 2. Ja, er det ikke herlig nå. Hagen eksploderer! Nydelige tulipaner, de vil jeg plante mer av til høsten. Jeg har visst flere av plantene dine, men kan dessverre ikke hjelpe med navn.

  SvarSlett
 3. Så mange flotte blomster du har Grete!
  Planten over rabarberaen heter rød bispelue.
  Det ser ut som lungeurt, planten som står ved siden av vortemelken. Har den flekker, er det flekklungeurt.
  Ha en god kveld! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett
 4. Sikke dejlig have du har! Og så er det altså sommer i Norge... men ikke her i København. Nej da - det har været gråt og har regnet i 3 dage. Og her til aften var det så koldt at jeg måtte skrue op for varmeapparatet.
  Ka' du ikke sparke lidt a den norske sommer sydpå til os frysende danskere?

  SvarSlett
 5. Nydelige blomster;flott å se alle her. Må huske på tulipaner til neste høst! Ha en fin quilte-helg :-)

  SvarSlett
 6. Många fina blommor du har..Och va härligt tyg du fått tag på.Vi firar inte Sveriges nationaldag!! I Finland har vi vår egen självständighetsdag den 6 december..

  SvarSlett