søndag 20. mai 2012

Nordisk quiltetreff i Aalborg

er over, og jeg var selvsagt der! Flott arrangement, store, romslige lokaler slik at alle quiltene, store og små, kom til sin rett på veggene, og butikklokalene var også romslige. Det var god plass til å gå rundt og se, beundre, fotografere, og selvsagt handle. Det var flere små serveringssatsjoner slik at det var enkelt og hyggelig å sette seg ned for å spise eller slappe av og prate.
Bildet ovenfor viser en liiiten del av en laaaang quilt som viser biler i de nasjonale fargene til deltakerne i NQT på vei til Aalborg. Juryen belønnet quilteren med humorpris!
Lurer på hvordan man får seg et slikt bilskilt, jeg!
Utstyrt med kvadrater og rektangler og annet utstyr, var jeg klar for restekurs så snart jeg kom til Aalborg på fredag. Hva jeg lærte, kommer en annen dag!
Lørdag kveld var jeg med på quiltemiddagen, deilig mat! - og var så heldig å vinne ei materialpakke. Jeg trodde det var et quiltemønster, men ble gjort oppmerksom på at dette var noe helt annet! Korsstingsbroderi med ull på stramei - etter quiltemønster!- og pakka er tenkt til pute. Dette er visst det store, nye nå! Jeg måtte jo kikke litt ekstra i butikkene i dag, og så at det var mange flotte og morsomme motiver i denne teknikken. Jeg startet å brodere de små korsstinga på båten hjem i dag. Helt nydelige farger. Får se om det blir pute eller noe annet....

Mer kommer etter hvert - det ble jo litt handling også!

5 kommentarer:

 1. Er veldig enig i at dette var eit flott arrangement, har mange inntrykk med heim. Ei fantastisk helg!

  SvarSlett
 2. Dette treffet hørest veldig vellykket ut. Jeg er på de fleste norske årsmøtene, men på nordisk har jeg ikke vært enda. Det må jeg få gjort noe med! Gleder meg veldig til å se resultater etter kurs og premie;)

  SvarSlett
 3. Nordisk i Aalborg hørtes kjekt ut! Bra det var romsligere lokaler enn i Gøteborg... der var det klaustrofobisk!! Bilskiltet var en innertier, skulle gjerne hatt et slikt:)

  SvarSlett
 4. -jeg glaeder mig til at se flere billeder ☺

  SvarSlett
 5. Fint at du har hatt en så fin tur til Nordisk. Det bilskiltet var i tønsberg for noen år siden. Vi hadde quiltmøte på Vandrerhjemme da den parkerte på utsiden. Hun kom opp og var litt med på møte vårt. Tilfeldig at hun var der da vi hadde møte. Kosleig norsk dame som bor i sverige. Blir spennende å se puta du skal brodere og det du syddde på kurset. Handlet du noe da...........
  Ha en fin uke

  SvarSlett