torsdag 4. oktober 2012

Søm på majonestube.

Ut fra reaksjoner på mitt dørskilt med majonestubedekor, forklarer jeg hvordan jeg gjør det. Det er ingen heksekunst. - og jeg har ikke gått på kurs hos Pelse.

- Spis masse majones, slik at du får ei tom tube. Kaviar går også bra!
- Klipp av bunn og kork og sprett opp langsetter tuba slik at du får åpna den og får et "flatt stoff." Ikke bruk favorittsaksa di! Vask og tørk.
- Bruk ei skje, håndtaket på skjærekniven eller annet egnet redskap til å glatte ut tuba.
- Så riper du opp hjertet eller det motivet du vil ha, og klipper det ut - med den samme gamle saksa.
- Finn et egnet stoff til å sy fast motivet på. Du må ha ei spesiell nål, nr 120, til symaskinen din. Den er tykk og sterk og tåler fint å brukes på metallet.
- Her har jeg brukt overtransportøren og sydd fram og tilbake over kanten på tuba og litt ut på stoffet. På dørskiltet har jeg sydd på frihånd uten undertransportøren også, og der har jeg sydd mye tettere. NB! Ikke sy så tett at ikke metallet synes lenger, eller at du perforerer tuba så midten faller ut....

Jeg synes effekten er morsom, men den egner seg nok helst til noe som ikke utsettes for mye belastning og bretting, for da blir ikke tuba så fin lenger.

Lykke til, håper noen vil prøve seg på dette!

10 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du deler fremgangsmåten!! Nå blir det slutt på majonesposer, heretter blir det tuber i heimen:)

  SvarSlett
 2. Tack, för att Du "visar och berättar" hur Du har gjort med hjärtat av en majonästub. Jag funderade på om man syr för hand eller kan använda symaskinen, och vilken typ av nål man använder.

  Dollandesign

  SvarSlett
 3. Kanon-mönster! Tusen tack för att vi fick veta hur du gjorde - det ska bli kul att prova på. Nu måste jag ut och hitta tuber som har fin insida ;-)
  Kramisar

  SvarSlett
 4. Kjempefin forklaring du har gitt oss. Det er å få kjøpt tomme tuber på apoteket, disse er primært til å fylle hudkrem på. Da slipper en å "storm" spise majones.....

  SvarSlett
 5. Artig teknikk! :) Takk for tipset! )
  Flott med gjenbruk! :)
  Fin kveld til deg!
  Klem Lisa

  SvarSlett
 6. Tusind tak Grete, for din fine tutorial. Jeg spurgte om Pelse, fordi jeg ikke har set andre bruge mayonaisetuber før.
  Hilsen Esther

  SvarSlett
 7. Majonestubedekor vekker alltid oppsikt. Det er jo veldig dekorativt!

  SvarSlett
 8. Takk for fin forklaring. Janome har spesialnåler til metall, har kjøpt de, men ikke prøvd de enda. De går helt sikkert på alle maskiner. Det er jo så mange forskjellige nåler alt etter hva du skal sy.

  Ha en fin helg

  Astrid

  SvarSlett
 9. Takk for forklaring. Dette er jo kjekt.

  SvarSlett
 10. Dette brukte vi på kurs med Pelse, kjekt med repetisjon! Ha ein fin søndag.

  SvarSlett