torsdag 7. juni 2012

Mer hage og blomster

En uke borte er ikke lenge, men en uke borte fra hagen når sommervarmen slår til for fullt - i alle fall for noen dager - det er lenge! Da vi kom hjem, stod mange blomster i fullt flor.
Syrinene blomstrer i alle deler av hagen, både hvite og lys lilla. Bare så synd de står så kort tid!
Ertebuskene- i gult, og svartsurbær blomstrer også nå. Den til høyre er jeg ikke sikker på hva heter, tror det er en spirea. Den har i alle år stått inntil ei kjempestor furu og vært liten og "ysynlig," men i vår ble furua fjerna da den tok så mye lys og sol fra hagen. Plutselig vokser buska så det synes.....
Gressløken er dekorativ og kjempestor allerede.
Denne klematisen dukka bare opp i skråningen sammen med krypmispelen. Den skal få lov å vokse der!
Løytnantshjertene er så flotte, men jeg tror de har for dårlig plass, de blir færre og færre for hvert år. "Ugraset" på det andre bildet ble jeg advart mot å plante i hagen, for det sprer seg så. Har prøvd å fjerne blomstene i et bed, men så dukka de opp her ved søpledunken, og der skal de få stå. De er dekorative, da! Tvetann heter de.
Disse "putene" i forskjellige farger er noen fargeklatter på denne tida. Tror de heter vårfloks og nålefloks.
Sølvarve, som brer seg ut over berget. Månedsjordbær, deilige å spise når jeg henter posten om morgenen! Alle de andre små plantene er springfrø, og de har "sprunget" langt, og sådd seg selv. Har en lukejobb der, de får ikke vokse der de vil!
To nyanskaffelser som jeg håper slår seg til og blir store. Den høyre heter gudeblom, tror jeg, den venstre husker jeg ikke.. heter blå valmuesøster, takk Lappedamen, for hjelpen med den.
Pinselilja var veldig ensom i år, bare denne ene! Har jeg gjødsla for mye så det bare kommer grønt, eller for lite, eller kanskje jeg må flytte noen løker, de har stått på samme sted i mange år?
De runde, lilla kulene, skjeggløk, eller allium, er veldig dekorative. De blå, som ser ut som kjempekornblomst, husker jeg ikke navnet på.
Japansk prydeple,eller ildkvede tror jeg den røde heter,heter den røde, takk Hilde, for utfyllende navn, og den hvite som er i ferd med å blomstre av, tror jeg heter pipeholurt.

Jeg har altså bestemt meg for å (prøve) å fotografere alle blomstene etter hvert som de blomstrer denne våren, sommeren og høsten. Og jeg er veldig takknemlig for at noen er så flinke å fortelle meg navn på de blomstene jeg ikke har / husker navn på. Tusen takk!

Ha en flott helg!7 kommentarer:

 1. Flotte blomster bilder. Det du kaller Japansk prydeple heter også Ilkvede. Har en busk av de selv. Er fint å bruke frukten sammen med epler til gele.

  SvarSlett
 2. Vilka härliga blomsterbilder! Visst är det ljuvligt när allt helt plötsligt blommar igen! Först väntar man, och väntar på att få se de första knopparna och sedan händer det plötsligt överallt på en gång - nästan så att man inte hinner med. Det är bara att passa på och njuta i fulla drag!
  Kram

  SvarSlett
 3. Den blå ved siden av gudeblomen ligner veldig på blå valmuesøster. Den er utrolig flott, jeg hadde den, men borte ble den hos meg. Nydelig blomsterflot i hagen din, Grete.

  SvarSlett
 4. Såå mange nydelige blomster du har Grete! Jeg synes Tvetann er kjempefin!
  Her regner det i dag, men tror jeg skal få noen småplanter som har stått en stund, i jorda.
  Ha en god helg! :)
  Klem Lisa

  SvarSlett
 5. Det skjer mye på en uke nå i juni ja, det er helt sikkert. Masse flotte blomster og busker hos dere og mange kjenner jeg igjen fra hagen vår. Tvetann har vi også i et stort felt og jeg håper faktisk den sprer seg litt. Det ser absolutt ut som Spirea til høyre på første bildet forresten. Nå er det bare å nyte hagen, den er nesten på sitt fineste i juni synes jeg. Hvertfall blomstrer veldig mye da.

  SvarSlett
 6. Så herlige blomster du har i hagen. Min lille hage ligger så näre sjöen, så når det blåser kommer det salt i lufta. En del blomster vil derfor ikke trives. Jeg tester ut diverse alternativer, men det går nok en stund för jeg kan konkurere med deg. Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 7. Artig å se blomstersamlingen din! Noen har jeg også, andre skulle jeg gjerne ha hatt. Spesielt på denne tiden er det mye spennende å følge med på på den fronten. Ha en fin uke. Hilsen Siri

  SvarSlett